Uitvaartfotografie

Het vastleggen door Ron Moes van het allerlaatste afscheid van uw dierbare, geeft u de gelegenheid om het op een later tijdstip en in alle rust nog eens terug te kijken op de uitvaart.
Het album kan een bijdrage leveren aan het verwerken van verdriet en troost bieden, ook aan diegenen die niet bij de begrafenis of crematie aanwezig konden zijn.

Reacties:

Hallo, Ron,

Ik wilde nog even zeggen dat we het boek heel erg mooi vinden.

Mijn moeder was erg onder de indruk, die verloor zich direct in het boek toen ze het onder ogen zag.
Ze vond het heel erg mooi, en het hielp haar de herinnering aan de dag naar boven te halen. Mama is een beelddenker en heeft zelf ook altijd oog gehad voor fotografie, en haar vielen direct allerlei details op van vlakverdeling, kleur en licht in de foto’s. Dat heeft ze allemaal benoemd dus was ze wel even bezig :). En dat ondanks de Alzheimer! Ze heeft wel 100 x gezegd hoe mooi ze het vond en ze kijkt veel in het boek.

Zelf was ik ook verrast, hoeveel het boek voor me doet. Ik merk dat ik er elke dag even in kijk. Het was een mooi afscheid voor ons. In de vaart van het moment en de hoeveelheid regelwerk en emoties gaat veel aan je voorbij. Om het hele proces terug te zien in beelden die inderdaad de gevoelslading treffend weer geven is heel prettig. Het is ook geen verdrietig boek, maar een heel warm boek geworden.
En als moeder vond ik de foto van Lennart met zijn saxofoon zowel op de omslag als binnenin het boek natuurlijk geweldig :)!

Hartelijke groet, Annemieke